oversikt

Babysokker

Mange har spurt meg hvor jeg har funnet oppskriften på babysokkene jeg har strikket i det siste. Jeg har prøvd å finne mønsteret på de, men finner det ikke noen plass. Jeg har sett etter en sokk jeg har fått til mine barn, og hun som strikket de har sett etter en annen sokk.. Derfor legger jeg ut oppskrifta her. 

Disse sokkene passer babyer på ca 3 mnd, men i og med at de har knyting så kan de brukes tidligere og forhåpentligvis holde seg på foten. ;)

Legg opp 40 masker med babygarn på strømpepinner nr 2,5.

Strikk så etter dette diagrammet:

1 kast mellom 2 m

2 rett sammen

Gjenta diagrammet hele veien rundt.

Når du er ferdig med diagrammet er du kommet frem til hælen. 

Slik strikker jeg hæl:

Strikk 10 pinner glattstrikk frem og tilbake over 20 masker. La de andre maskene stå på de to pinnene. 

Strikk så 12m og strikk sammen den 13. og 14. masken. Snu arbeidet og flytt den siste masken over til høyre pinne uten å strikke den. Strikk 4 masker og strikk sammen de to neste. Snu arbeidet igjen og flytt første maske over til høyre pinne uten å strikke den. Strikk så 4 masker og strikk sammen de to neste. Fortsett slik helt til du ikke har flere masker igjen på utsiden av de 6 maskene på midten. Klipp tråden.

Slik ser det ut når du er midt i hæl-strikkingen.
Slik skal det se ut når du er ferdig med hælen og har 6 masker på pinnene. Plukk så opp 7 masker langs kanten på hver side av hælen. Begynn på høyre side, der du har kontrasttråden hengende. Plukk opp masker med annenhver farge på tråden slik at du fortsetter stripemønsteret.

Strikk så 18 omg med striper.

Tåen strikkes ensfarget slik: 

I følge oppskriften skal du nå være på siden av sokken. Strikk en maske. Strikk så to sammen med å strikke fremme i maskene. Strikk frem til du har igjen 3 masker før andre siden. Strikk to masker sammen med å strikke bak i maskene, strikk den siste masken vanlig. Gjenta dette til du har igjen 8 masker. Trekk så tråden gjennom alle maskene og stram til når du har puttet tråden på innsiden. 

Sy ned kanten øverst slik at du får tagger på toppen av sokken. Fest alle tråder og tre i et bånd.Legg gjerne igjen en kommentar! 

Og hvis du ikke allerede har likt facebooksiden min så er det muligheter til å enkelt klikke på liker på høyre side her på bloggen. :) 

 

Selges

Krimskrams prosjekter

Kake prosjekter

Oversikt strikkeprosjekter

Mine hekleprosjekter

Oppskrifter

Oversikt Søm-prosjekter

StineS's Design

StineS's Design

31, Orkdal

Velkommen! Besøk siden min på Facebook for å se hva jeg har til salgs! Link i menyen! Finner du noe du liker på bloggen min så link gjerne videre! Oppskrifter skal ikke kopieres i sin fullhet til andre blogger, men linkes til. Legg gjerne igjen en kommentar! :) Kontakt meg på stineSsdesign@hotmail.no om du lurer på noe. :)


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits