Oppskrifter

Tovede ridevotter

Her kommer oppskrift på tovede ridevotter! 







Tovede ridevotter for små damehender. Juster med å legge på masker.

Garn: Fritidsgarn 100g (ev et nøste til i kontrastfarge)

Pinner: 6

Legg opp 30 m fordelt på 4 strømpepinner str 6. 

Strikk 2 omg vr

Strikk 10 omg rett

Øk en maske i begynnelsen av hver pinne

Strikk 23 omg etter øking

Sett 6 masker på tråd eller sikkerhetsnål til tommel, legg opp nye 6 masker over.

Strikk 13 omg

Sett av 13 m til lillefinger i siden, motsatt av tommelen på en hjelpepinne, feks rundpinne. 

Strikk videre og legg opp 2m i overgangen mellom frem og bakside mot lillefingeren. Strikk 20 omg.

Ha like mange masker på hver pinne (som ca) og fell ved å strikke sammen to og to masker i begynnelsen av hver pinne. Fortsett med fellingen til det står igjen 4 m. Trekk en tråd gjennom og dra. 

Tommel: 

Plukk opp 6 masker bak og to på hver side, totalt 16 m. 

Stikk 14 omg og fell ved å strikke sammen to og to masker i begynnelsen av hver pinne. Fortsett med fellingen til det står igjen 4 m. Trekk en tråd gjennom og dra. 

Lillefinger:

Strikk maskene og legg opp 2 m mellom mot resten av fingrene. Strikk 11 omg og fell ved å strikke sammen to og to masker i begynnelsen av hver pinne. Fortsett med fellingen til det står igjen 4 m. Trekk en tråd gjennom og dra. 

Strikk en vott til motsatt!

 

Fest tråder og tov i maskin. 40 grader og litt grønnsåpe.

Babysokker

Mange har spurt meg hvor jeg har funnet oppskriften på babysokkene jeg har strikket i det siste. Jeg har prøvd å finne mønsteret på de, men finner det ikke noen plass. Jeg har sett etter en sokk jeg har fått til mine barn, og hun som strikket de har sett etter en annen sokk.. Derfor legger jeg ut oppskrifta her. 

Disse sokkene passer babyer på ca 3 mnd, men i og med at de har knyting så kan de brukes tidligere og forhåpentligvis holde seg på foten. ;)

Legg opp 40 masker med babygarn på strømpepinner nr 2,5.

Strikk så etter dette diagrammet:

1 kast mellom 2 m

2 rett sammen

Gjenta diagrammet hele veien rundt.

Når du er ferdig med diagrammet er du kommet frem til hælen. 

Slik strikker jeg hæl:

Strikk 10 pinner glattstrikk frem og tilbake over 20 masker. La de andre maskene stå på de to pinnene. 

Strikk så 12m og strikk sammen den 13. og 14. masken. Snu arbeidet og flytt den siste masken over til høyre pinne uten å strikke den. Strikk 4 masker og strikk sammen de to neste. Snu arbeidet igjen og flytt første maske over til høyre pinne uten å strikke den. Strikk så 4 masker og strikk sammen de to neste. Fortsett slik helt til du ikke har flere masker igjen på utsiden av de 6 maskene på midten. Klipp tråden.

Slik ser det ut når du er midt i hæl-strikkingen.




Slik skal det se ut når du er ferdig med hælen og har 6 masker på pinnene. 



Plukk så opp 7 masker langs kanten på hver side av hælen. Begynn på høyre side, der du har kontrasttråden hengende. Plukk opp masker med annenhver farge på tråden slik at du fortsetter stripemønsteret.

Strikk så 18 omg med striper.

Tåen strikkes ensfarget slik: 

I følge oppskriften skal du nå være på siden av sokken. Strikk en maske. Strikk så to sammen med å strikke fremme i maskene. Strikk frem til du har igjen 3 masker før andre siden. Strikk to masker sammen med å strikke bak i maskene, strikk den siste masken vanlig. Gjenta dette til du har igjen 8 masker. Trekk så tråden gjennom alle maskene og stram til når du har puttet tråden på innsiden. 

Sy ned kanten øverst slik at du får tagger på toppen av sokken. Fest alle tråder og tre i et bånd.



Legg gjerne igjen en kommentar! 

Og hvis du ikke allerede har likt facebooksiden min så er det muligheter til å enkelt klikke på liker på høyre side her på bloggen. :) 

 

Innbakte frokostbrød

Jeg synes disse innbakte frokostbrødene er så gode! 

Så nå skal jeg dele oppskrift og fremgangsmåte med dere!

100g smør

4dl melk

50g gjær

1 ts salt

2ss sukker

Mel

 

Smelt smøret og tilsett melken. Varm til 37 grader.

Smuldre gjær i bollen og rør den ut i smøret og melken.

Tilsett sukker og salt, rør litt og tilsett mel til passe konsistens. Kna godt.

 

Denne deigen trenger ikke å forheve, så den kan bakes ut med en gang. 

Kjevle et rektangel. 

Smør ketshup eller annen saus du liker langs midten.

Kryddre.

Legg på skinkeskiver eller annen kjøttpålegg.

Legg på ost.

Brett ene siden over.

Brett andre side over.

Skjær passe stykker og legg på plate dekt med bakepapir.

Slik!

Dekk de til og la de heve. Denne dagen tror jeg de fikk heve lenge, 2 timer eller noe slikt. Gjorde annet husarbeid i mellomtiden.

Stek de i ovnen på 250 grader i 10 minutt.

Server og nyyyt! 

Ypperlige å fryse ned å ta opp når det skulle passe!

Jeg bruker også kaldheving når jeg vil ha ferske frokostbrød på morgenen. Jeg lager emnene kvelden før og setter på plater dekt med bakepapir. Jeg dekker de godt til med plast og setter de kaldt. JEg har et kjøleskap i kjelleren jeg bruker.

Da er de ferdighevet til neste morgen. Ta ut fra kjøleskapet og stek på vanlig måte. :)




 

Oppskrift på hals

Her kommer oppskrift på StineS's hals.



Garn: Sandnes Easy 150g

Rundpinner nr 10, 60cm.

LES HELE OPPSKRIFTEN FØR DU BEGYNNER. Bildene viser fremgangsmåten på en prøvelapp.

Legg opp 70 masker eller masker der antallet er delelig med 7. Så hvis det blir litt trangt på pinnen, så legg opp litt flere.

Strikk 4r 3vr i 3 runder.

Så en runde der du fletter.

Slipp to masker slik at de blir liggende på fremsiden av arbeidet mot deg

Strikk to masker

Ta opp de to du slapp og strikk disse. Strikk 3 vr. Gjennta ut omgangen.

Strikk 4r og 3vr i 3 runder. 

Gjennta til du nesten har strikket opp 3 nøster. Prøv å gjøre det slik at du ikke avslutter med fletteomgang.

Fell så løst av samtidig som du slipper den midterste av de vrange maskene, den skal rekkes opp helt ned, men vent med det til du har felt av hele runden.



Der du slipper ned en maske lager du en ny (eller to) ved å vikle den tråden som blir i mellomrommet rundt pinnen og bruk denne som en maske når du feller av.


Rekk opp de maskene du har sluppet ned og du vil ha en fin og luftig varm hals. :)

Legg gjerne igjen en kommentar!

Stine

Oddny's ruter, oppskrift

2 dl lys sirup
1 dl sukker
1 dl kokos
3/4 glass peanøttpålegg
Hakkede peanøtter i passende mengde....(1-2 håndfuller kanskje)
Dette varmes i en kjele.
Så haes det i:
1 l cornflakes som knuses
1 ts vaniljesukker
Klappes utover på bakepapir på ei plate. Avkjøles.
250 g lys kokesjokolade
2 ss soyaolje
Varmes og haes oppå (ikke glovarmt)
Du kan eventuelt pynte opp med å smelte litt mørk kokesjokolade, ta en gaffel og dypp neddi, og sving den over slik at den lager striper over den lyse kokesjokoladen.
Avkjøles og skjæres så opp i ruter.

Juleflesk, oppskrift

Oppskrift på Juleflesk:



1 kg sukker
1/2 liter vann
2 pk. gelatinpulver
11 pl. gelatin
1 pk. sitronsyre (ca 25-30g)
Essens
Farge
Sukker til å "tørke" geleen i

Sukker, gelatinpulver og vann kokes opp i 15 min., ha alt i gryten mens det er kaldt.  Det kan brennes, så det er lurt å røre.NB. Det koker lett over, så det er en fordel med stor gryte

Etter 15 min. koking tas gryten av varmen, ha i syren og ferdig bløtede gelatinplater. Røres godt ut. Fordeles i skåler og ha så oppi essens og farge. Dette må smakes frem, men ca 1 - 2 ts essens i hver skål ( ca 4 forskjellige smaker), det skal være ganske sterk smak når det er flytende. (Det på bildet er to posjoner som der jeg delte begge posjonene i to)
Geleen hellis i bakepapirkledde fat / skåler. La det stå i kjøleskapet til det er stivt. (ca 6 timer).

Ha så sukker i en langpanne som geleen vendes i. Kutt opp geleen i passe store biter, dekk godt med sukker. Tørkes i 1 - 2 døgn (ligge romtemperert i sukker i langpannen)

hits