oktober 2010

Dårlig med nye innlegg

Ja, det har sin forklaring i at jeg har blitt mamma for første gang og vi har fått en ny sjef i huset. :) Lever i en boble for meg selv.

Strikkede kont-sokker

Disse sokkene er strikket i en teknikk som heter kont-strikking, i allefall kanten oppe. Det er en morsom teknikk med flere utfordringer. Resultatet blir veldig dekorativt og ikke minst veldig tøybart. Oppskriften på disse er ifra mitt eget hode.Strikket lue

Har strikket denne søte luen. Oppskriften fant jeg inne på Ravelry, her, mønsteret er på engelsk.

Luen er strikket i bomullsgarn og jeg tror den vil sitte godt på hodet. Morsom å strikke.

Omslagsjakke med fòr

Måtte prøve meg på en omslagsjakke med teddy-fòr som matcher buksa og bodyen i forrige innlegg. :) Ble meget fornøyd med tanke på at dette er den første jeg prøver. Jeg hadde ikke mønster men brukte en vanlig jakke i den størrelsen jeg ønsket, her 62. Jeg har konkludert med at å sy fòr i klær er skikkelig hjernetrim. :)

Body nr 3

Her er den tredje bodyen jeg har laget. Synes det går bare bedre og bedre, men har forbedringspotensiale i halsen ser jeg. Må øve litt på det. :) Oppskriften på body har jeg funnet inne til Leirfivel. :)

Body nr 2

Mannen min jobber til firmaet YIT så derfor tenkte jeg at babyen burde ha en body som det står det på. Så nå er mannen en t-skjorte fattigere, men bodyen ble veldig bra synes jeg.

YIT body
Gjennbruk av gammel genser

Fant ut at jeg ville prøve å sy en body. Men jeg hadde ikke noe stoff som passet. Gikk derfor opp i klesskapet og fant en gammel jumper der som jeg klippet opp.

Kom på halveis i klippingen at jeg skulle ta et før bilde:Er ganske stolt over resultatet ettersom dette er min første body.


 

Mangler knapper, men det må jeg på butikken for å handle.

En annen pose jeg har sydd

Denne posen sydde jeg i barselsgave til min svigerinne. Den har ikke dyne inni hele, bare i ryggdelen.
 

Oppskrift på bil/vognpose, vendbar
Materiale: - Fleece stoff, to forskjellige (100x150cm) Jeg brukte polarfleece og et fleeceteppe fra Jysk.
- Tynn dyne. Jeg kjøpte den billigste jeg fant på Jysk, ca 40 kr.
- Bomullsgarn til snorer
- Sytråd som passer til stoffet


Begynn med å klippe opp fleecestoffet til begge sidene. Jeg brukte denne malen med disse målene:

De grønne linjene er hjelpelinjer, jeg tegnet opp de først for å få til fine runde hjørner etterpå.

Stoffet klippt:

Så la jeg den første over det andre stoffet og klippet rundt:

Hvis du vil ha dekor på posen så sy på det nå. Jeg applikerte på et hjerte på den grå delen:

Brett ut dynen og legg det ene stoffet med retten opp og fest med knappnåler:

Sy rundt kanten slik at dynen syes fast til stoffet. Jeg brukte sikksakk-søm. Det kan være litt ekkelt når arbeidet blir så stort. Etterpå klipper du rundt.
Lag snorer. Jeg brukte 2 tråder med bomullsgarn som jeg brettet dobbelt og tvinnet slik at de krøller seg sammen og blir fine snorer. Så slo jeg en knute på enden. Du trenger 10 slike snorer. Et tips er å bruke håndmikseren med elte-pinner. Da går det superfort!

Fest på snorene med knappenåler med passe mellomrom, pass på at du har knuten på utsiden slik at den blir en mothake på en måte, slik:

Sy snorene fast med rettsøm helt ytterst, slik at de sitter til du skal sy sammen frem og bakside i fleece.

Legg stoffet som har dynedelen på seg oppå det andre fleece-delen, rette mot rette, pass på slik at snorene ligger rett, inn mot midten:

Sy sammen, husk å la det være igjen en åpning slik at du får vrenget den:

Klipp bort overflødig stoff og vreng posen. Sy igjen hullet for hånd.

Eller med andre siden ut:

Lag så hull slik at selene på bilstolen kan bli stukket gjennom dem. Mål ut i fra den bilstolen du har og sy rettsøm i et smalt rektangel, ca 0,5 cm mellom sømmene på langs. Klipp hullet inne i rektangelet. Jeg har ikke klipp ennå på bildet:

Slik ser det ut med selene gjennom hullene:
Slik ser det ut med en ?baby? ferdig innpakket i posen:
 
Hvis du bruker denne oppskriften og blogger om den kan du jo linke til oppskriften også. :)
 
Legg gjerne igjen en kommentar om du syr den også, jeg vil gjerne se andres sine ferdige poser. :)
 
 
Legg gjerne igjen en kommentar! :)
 


Påfuglhekling

Babyteppe heklet i en teknikk som heter påfuglhekling, eller Broomstick Lace stiching. Brukte ganske lang tid på dette babyteppet, men jeg ble veldig fornøyd med det. Teppet er heklet i babygarn kjøpt på Rema 1000.

 Fremgangsmåte.

 

 

 

Smekke med smokkeholder

 

Heklet en smekke ut ifra en engelsk oppskrift jeg fant på Ravely. For å få tilgang til oppskriften må du være medlem, noe som er gratis og gir deg tilgang til mange oppskrifter på forskjellige ting. Mye på engelsk, men det er ganske greit å sette seg ned med dem og om du har en oversettelsesliste. Lik denne for eksempel, som er for strikking og hekling.Gårsdagens kreasjon

 

"Barnestol" som lett kan taes med i stelleveska. Greit å ha med når en besøker oldeforeldre og andre som ikke har barnestol stående. Brettes sammen og puttes i machende pose.Bukse-gal

Sydde disse buksene. Ca størrelse 62 i forskjellig rest-stoff jeg hadde. Mest fleece.Min helt egen blogg!

Tenk det! At jeg skulle få ut fingeren og lage blogg... For de som ikke kjenner meg så vil bloggen etterhvert bli fylt av hobby-syslene mine. :)

StineS's Design

StineS's Design

31, Orkdal

Velkommen! Besøk siden min på Facebook for å se hva jeg har til salgs! Link i menyen! Finner du noe du liker på bloggen min så link gjerne videre! Oppskrifter skal ikke kopieres i sin fullhet til andre blogger, men linkes til. Legg gjerne igjen en kommentar! :) Kontakt meg på stineSsdesign@hotmail.no om du lurer på noe. :)


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits