juni 2013

To pannebånd i en fei!

I kveld ble det klippet og sydd et par pannebånd.

Disse to er på bestilling til en kjekk liten kar!

Legg gjerne igjen en kommentar!

:)

Norgesglasslamper

Jeg fikk tak i noen norgesglass en dag. Og med dem fant jeg ut at jeg skulle lage lamper. Fikk inspirasjonen fra en venninne som har slike som samboeren har laget. Her kommer en veiledning på hvordan du kan lage slike også!

Du trenger:

Norgesglass

Syltetøylokk

Lampetledning

Støpsel

Lampesokkel. Jeg brukte denne . Også mulig å bruke denne eller tilsvarende.

Koble sammen inne i lampesokkelen. Smett på norgesglassringen og tre innpå syltetøylokket. Jeg (les: mannen) brukte et juletreborr for å lage hullet.

Skru på den nedre delen av lampesokkelen. Skru hardt, hvis ikke er der ikke sikkert det blir kontakt inne i den.

Sett i pære og skru på glasset.


Jeg hengte en singel en i en åpning på kjøkkenet, og en i vinduet.

Så lagde jeg en lampe bestående av to norgesglass for å henge over kjøkkenbordet.

Jeg kjøpte en bit med ferdigmalt plank. Borret jeg hull i alle hjørnene for å enkelt få til å skru den opp, og to hull som var store nok til å tre ledningene gjennom. Så freste jeg ut spor til ledningene og sukkerbiten, slik at det ble liggende helt opp i taket.

Ledningene er paralellkoblet i sukkerbiten. Nå ble det fint på kjøkkenet! Lurer på om jeg skal kjøpe andre pærer da, tiden får vise. :)

Legg gjerne igjen en kommentar!
T-skjorter i gaver

Ikke mindre enn 4 nevøer har bursdag rundt samme tid. Jo, et lite stykke mellom dem er det, men jeg får ikke rotet meg til å sende gaver til dagene deres uansett. :) I år fikk de hver sin hjemmesydde t-skjorte. Jeg håper de faller i smak til guttene. :) Jeg likte de i allefall. 

Løve-skjorter! Grrr!

Elg-skjorter! Møøø? :p

Legg gjerne igjen en kommentar! :)
Flere hårbånd

I dag ble det til flere hårbånd til snuppa. Nå begynner hun å ha et godt utvalg!

De andre jeg har sydd kan du se HER!

Legg gjerne igjen en kommentar!
Jeg kan mure!

Eller...? Tja.. Prøvde i allefall. Og det ble da bra nok til sitt bruk. :)

Jeg har lagd en bål-brønn i Bakhagen vår. Og i dag inviet vi den med å invitere et vennepar og deres barn på pølsegrilling. 

Veden ble kjørt oppi med traktor. Det fyres selvfølgelig med bakved i Bakhagen!

Det er blitt bål!Latskapen lenge leve! Pølsene griller seg selv på denne måten!

I tillegg har jeg en rist som passer over også, men den ble ikke brukt i dag. 

Det blir invitert til mer Bakhagen-grilling i løpet av sommeren!

Legg gjerne igjen en kommentar!
Nytt nest er ankommet ny eier

Og det ble vist GODT tatt imot. :D

Denne gang var det et dukkenest som matcher lillebror sitt. Storesøster ble sååååå fornøyd!

 

Legg gjerne igjen en kommenter!
Kjole med vaffelsøm

Jeg ble inspirert av mitt eget innlegg om hvordan sy vaffelsøm. Så da måtte jeg sy en kjole til snuppa. Livet består av vaffelsøm og skjørtet er et sirkelskjørt som er sydd på. 

Her er resultatet:Og modellen. :)

Legg gjerne igjen en kommentar! :)
Lek med saksa

Jeg fant en t-skjorte i skapet og lekte med saksa i dag. Resultatet ble bra det. :)

Ganske morsomt. :)

Hvordan du kan gjøre det samme ser du i DENNE filmen. 

Legg gjerne igjen en kommentar!

Bakhagen har fått platting!

Vi har et område i hagen som er barna sitt. Dette området er gjerdet inn med gjerde laget av bakved, derrav navnet Bakhagen. :) Vi hadde store planer om å sette opp en gapahuk der oppe, men landet på en platting med paviljong istedet. Arbeidstegning ble laget, materialforbruk ble regnet ut (terassekalkulator) og bestilt. Materialet kom med lastebil, levert i gårdsplassen på fredags ettermiddag, og etter frokost på lørdag gikk jeg og snuppa ut å begynte. Det skal sies at det ikke er så lett å få gjort noe når det ropes "en toooooo FART!" fra dissa og jeg må gå innom der på hver runde med materialbæring. 

Slik så det ut på lørdagsformiddag:

Jeg fikk hjelp av gubben til å finne frem sager, og han hjalp til å sage åser. Jeg målte og la de uttover og mannen hjalp til videre med å begynne å legge selve plattingen. 

Slik så det ut på lørdagskvelden. Kjempegodt fornøyd med dagens innsats! Fikk ikke gjort mer fordi jeg gikk tom for materiale. :p Bygde litt større enn tegningene. 

Utti uka som kom dro gubben på byggern å handlet mer materiale og jeg fikk gjort den ferdig. Jeg fikk tak i 4 paller som det ble lagd sofa av. Den ble kledd inn i terassebord fordi det var så mange fliser barna kan stikke seg på. Ryggstø kom det på også. En madrass fant jeg inne og den andre kjøpte jeg på jysk. Putene fant jeg alle i "putelageret" mitt. 

Her er gutta å inspiserer sofaen.

Her har paviljongen kommet opp. 

Da mangler bare to kabeltromler som jeg skal male å ha til bord. De bordene som står der er for vakklete når en har tre små som løper og kryper mellom. 

En litt asiatisk feeling over lampen jeg har hengt opp.

Her er fra ingangsportalen til Bakhagen. Skiltet har jeg lagd selv. :)

Nå gleder vi oss til godværsdager! Håper paviljongen ikke blåser bort for oss.. 

Legg gjerne igjen en kommentar! 
Hårbånd

En av mine bloggvenner la ut et innlegg der hun hadde sydd hårbånd. Det var Fru Stussli og hennes innlegg finner du HER. Hun linket videre til en super veiledning for å lage slike hårbånd. Den finner du HER. Med ei snuppe som ikke er så tålmodig er det greit å bruke hårbånd for å få håret bort fra ansiktet. :) 

Her er resultatene mine. :)

Og bilde av hårbånd-modellen. :)

Legg gjerne igjen en kommentar! :)
Nattposer

Mine barn (de to minste, og snuppa før dem) sover i nattposer da de er fæle til å sparke av seg dyna. Så kom denne varmen da! Og med en temperatur på 23 grader på rommet så kan de ikke ligge i de kjøpaposene fra ikea. Det blir bare for varmt. Så mamman satte seg ned ved symaskina og sydde to nattposer med korte ermer i et lag jersey. Dette stoffet ble valgt utifra "man tager hva man haver"-prinsippet. I tillegg ser jeg at jeg bare hadde jente da jeg bestilte knapper.. Derrav de rosa knappene. :)

Disse ble sydd med sømmene på utsida slik at det ikke skal være noe ubehag. Jeg gadd ikke å bytte tråd i overlockmaskina eller. Så svart ble det. :) Måtte konsentrere meg veldig for at det skulle bli rett, en legger jo rette mot rette helt automatisk.. Og de nye fornøyde eierne. :)

Legg gjerne igjen en kommentar! 
StineS's Design

StineS's Design

31, Orkdal

Velkommen! Besøk siden min på Facebook for å se hva jeg har til salgs! Link i menyen! Finner du noe du liker på bloggen min så link gjerne videre! Oppskrifter skal ikke kopieres i sin fullhet til andre blogger, men linkes til. Legg gjerne igjen en kommentar! :) Kontakt meg på stineSsdesign@hotmail.no om du lurer på noe. :)


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits