hits

mai 2011

Dongerikjole

Jeg har sydd en kjole til tantesnuppa med samme fremgangsmåte som denne. Stoffet er bomullsdongeri kjøpt på stoff og stil. Blomstene på kjolen er heklet av søsteren min. :) 

 

Legg gjerne igjen en kommentar!Selges

Foto

Tja, det kommer vel noe fotoprosjekter etterhvert og.. :)

Krimskrams prosjekter

Kake prosjekter

Oversikt strikkeprosjekter

Min symaskin

Etter det kom spørsmål om hvilken symaskin jeg har så velger jeg å skrive et eget innlegg om den.

Jeg har en Janome 2160DC som jeg kjøpte på stoff og stil høsten 2010. Du kan lese mer detaljert om den på denne nettsiden. Prisen ligger på rundt 4 500,-

Det er ikke den mest avanserte på markedet, men heller ikke den simpleste.

Da jeg kjøpte meg en ny maskin ville jeg ha en som var bedre enn den jeg hadde som jeg har arvet fra min mamma. Maskinen jeg hadde var 30 år gammel og bråkte så innmari at jeg nesten trengte hørselsvern. Den rotet også til undertråden til tider og var ikke til å stole på. Jeg søkte litt pånettet, men endte med å dra til butikken for å forhøre meg med de som jobber der og kan dette. Jeg ble anbefalt denne, og jeg synes prisen var helt grei.

Jeg fikk også spørsmål om hvilke funksjoner en absolutt må ha på en ny maskin, men det er litt vanskelig å svare på fordi en syr jo så mye forskjellig. Men denne maskinen har fungert mer enn bra nok til mine prosjekter, og jeg kunne sikkert klart meg med en enklere også.

Det jeg liker med denne maskinen er at den er stillegående, men det regner jeg med at alle nye er, og at den har litt sømmer og velge i. Samtidig liker jeg knappenålsfoten godt, for det ble som en helt ny verden å sy knappehull med den og knappehullsfunksjonen på maskina. På den gamle måtte alt gjøres manuelt.

Håper det  var svar på det du lurte på littlesister78. :)

Mine hekleprosjekter

Syveiledning buksedress og kjole

Her kommer syveiledning på buksedress og kjole.

Vi begynner med kjolen

Klipp et rektangel som er ca 94 cm (omkretsen på kjolen) lang og 42 cm (lengden på kjolen) bredt. Kjolen passer da til en baby som er ca 50cm rundt brystet og 67cm lang. Det er lett å lage kjolen i større størrelse, det er bare å legge på på bredden og lengden.

Kast over alle kanter og sy opp en fald på toppen og på bunnen, kan være en fordel å bruke strykejern.

På toppen av kjolen syes så vaffelsøm som er beskrevet her. Jeg sydde 9 sømmer, men du velger selv hvor mange du vil ha. Kanten øverst blir finest om du syr ca 5mm inn på stoffet. Det kan være greit å prøve seg frem på en stoffbit hva du synes er finest.

Når du har sydd ferdig vaffelsømmen syr du sammen kjolen bak.

Jeg valgte å ha to stropper som knytes bak nakken på denne, men jeg kommer til å lage flere slike der jeg skal ha knyting oppe på skuldrene.

Stroppene på denne laget jeg ved å klippe en remse ca 6 cm bred. Vet ikke helt hvor lang stroppene er fordi jeg klipte hele bredden på stoffet. Kast over kantene og brett kantene inn til midten og brett stoffet en gang til slik at kantene blir skult inn i midten. Jeg festet på nåler og sydde en vaffelsøm langs hele remsen, da blir det en rynkeeffekt. Festet de på i passe avstand.

FERDIG!

 

Så var det buksedressen

Klipp et rektangel som er ca 94cm (omkretsen) og ca 55cm (lengde, mål selv hvor lang du trenger den, men husk sømmingsmon). Kast over alle kanter og sy opp en fald på toppen og på bunnen, kan være en fordel å bruke strykejern

Klipp så ut til føtter slik:

Mål selv hvor langt opp du må klippe, du kan eventuelt finne en bukse som passer og måle på den. Husk at buksa skal være litt posete, så om den ikke går helt oppi skrittet så er ikke det så farlig. kast over der du har klipt.

Sy så vaffelsøm på toppen på samme måte som på kjolen.

Sy vaffelsøm på føttene også, jeg sydde 6 sømmer.

Sy sammen buksedressen bak på ryggen og ned til der føttene begynner. Sy så sammen føttene, fra ene foten til den andre.

Sy på stropper samme som kjolen eller etter eget ønske.

FERDIG!Håper dette ble forståelig, hvis ikke spørr meg. :)

 

Legg gjerne igjen en kommentar!

Oppskrifter

Buksedress og kjole

Da har jeg sydd buksedress til snuppa og kjole til tante-snuppa

Øverst her er tunikaen fra dette innlegget, så er det buksedrakten og kjolen. :)Så på modellen:Veiledning til hvordan man syr vaffelsøm finner du her.

Legg gjerne igjen en kommentar. :)Oversikt Søm-prosjekter

Hvordan sy vaffelsøm

Min nye oppdagelse innen sy-verdenen er vaffelsøm og jeg har kost meg med å sy forskjellig. Slik ser en vaffelsøm ut:

Og på baksiden:

Og strekt ut:

Begynn med å spole på strikk på undertrådsspolen. Jeg bruker DENNE strikken fra stoff og stil, men den er å få kjøpt på andre sybutikker også. Du må holde i strikk-snella og styre tråden på selv, så ikke kjør fort. Du skal ikke strekke strikken når du spoler den på.

Tre maskinen vanlig med overtråd og tre spolen med strikk slik du trer vanlig undertråd. Dette er variabelt fra maskin til maskin, men slik ser det ut til meg:


Still inn maskina på rettsøm, lange sting. Sett ned foten på kanten av stoffet og fest godt. Sy søm der du ønsker. Du kan oppleve at symaskina syr tyngre, men det er naturlig ettersom strikken er tykkere. Strikken skal strekkes ut og, så maskina får en motstand der som den ikke er vant med.

På bildet under er jeg igang med søm nr 4. Jeg bruker fotbredden mellom sømmene, slik blir det rett og fint. Når du syr må du strekke stoffet der du skal sy, slik bildet under viser:

Ikke sy med stoffet slik:

Her er eksempler på hva du kan sy med vaffelsøm. Bildet viser en kjole, en tunika og en buksedrakt (som mangler stropper):

Kjolen syes veldig lett med å klippe ut et rektangel der du har lengda på kjolen og vidden. Snuppa mi er ca 50cm rundt brystet og rektanglet jeg klippet var ca 90 cm vidt, lengen bestemmer du selv.

Jeg kastet over på alle kanter og sydde inn en kant øverst og nederst. Så sydde jeg vaffelsøm, 9 sømmer, og sydde kjolen sammen bak. Så sydde jeg på stropper som knytes bak nakken. Enkelt og greit!

Her er bilde av kjolen og buksedrakten på modellen, og her er bilde av tunikaen. :)

Lykke til og legg gjerne igjen en kommentar! 

Sommertunika

Sydde sommertunika til snuppa. Kan vel også brukes som kjole, men den er ganske kort da. :)

Sydde vaffelsøm for første gang, det var morsomt. :) Det gjøres med å ha strikk som undertråd og vanlig tråd over. Veldig enkelt. :)

Og på modellen:

Her er veiledning på hvordan man syr vaffelsøm!


Legg gjerne igjen en kommentar!


Min første MMF kake

Endelig fikk jeg en unskyldning for å bake kake! Vi var inviterte på grilling til et vennepar. :) Men da kaka sto i ovnen fikk jeg melding om at det desverre ikke ble noe av.. Jaja, jeg hadde jo laget MMF og smørkrem, så jeg tenkte at jeg lager kaka uansett, så får jeg eksperimentert litt. :)

Her er resultatet:

MMF er altså Marshmellow-fondant og er en masipanlignende masse som jeg synes var fantastisk lett å jobbe med. Klissete å lage, men men.. :)

Oppskriften fant jeg her og er som følger:

200 gram marshmellows

2 ss vann

2 ss matfett(smeltet)

ca. 500 gram melis

Ha vann og marshmellows i en stor bolle og sett det i mikron ca 1.5 ? 2 min til det puffer opp. Ta det ut og ha matfettet (og farge hvis man ønsker det) og rør godt. Ha i melisen litt av gangen og rør godt. (jeg bruker mixeren så lenge den orker å dra, så heller jeg det ut på et bake underlag og knar/elter inn resten av melisen og den er ferdig til bruk.)

Denne mengden passer til en normalt stor kake og litt blomster. Denne holder lenge i plastpose e.l i kjøleskap.. Når du har hatt den i kjøleskap må du ta den ut litt før du skal bruke den, og elte den litt før du kjevler!

Jeg bruker mel (ikke melis) når jeg elter ut, den kan være litt klebrig

Jeg gikk igang og oppdaget at dette var klissete å lage, men da jeg hadde fått eltet inn melisen var det en fin masse. Jeg tilsatte ikke farve da jeg laget den, men knadde inn etterhvert. Skulle jo ha flere forskjellige farger på den ene posjonen. En må kna en liten stund for å få det jevnt, men det gikk bra. En kan også la det være ujevnt for å få en litt marmor-effekt, kult det og!

 

Lagde blomster og bokstaver mens kaken stekte, for det var bare en fordel at de tørket litt tenkte jeg. Støttet opp blomstrene på plastfolie som var rullet sammen slik at de ble stående slik du ser på kaka. Som dere ser så har jeg også litt forskjellige blomster, og plutselig en rose, det er fordi jeg prøvde litt forskjellig. :)

 

Her er flere bilder:

 

 

Kaken inni er noe så spennende som en sjokoladekake, så ikke noe eksotisk der..

 

Så nå mangler det bare å få spist opp kaken da...

 

Legg gjerne igjen en kommentar!

  

 

Hånd og pot avstøpning

Etter jeg laget avtrykk i trolldeig var planen å lage avstøpning i gips etterhvert. Kjøpte hurtigtørkende gips fra panduro og lagde form i trolldeig. Fremgangsmåte finner du her. Hvis du oppbevarer forma i en luft-tett pose eller beholder kan du bruke samme forma flere ganger, men husk at du må bruke samme type ramme for at det skal passe.

Her er resultatet:

Etter gipsen tørket maskerte jeg slik at jeg kunne spraye sølvspray på avstøpninga. Som dere ser gjorde jeg ikke den beste jobben og jeg har fått sølv på rammen. Men synes ikke det så så værst ut, så jeg har ikke gjort noe med det. :)

Så nå har rammene med avtrykkene fått plass i hylla på stua. Avtrykk av både den tobente datteren og den firbente "datteren".

Legg gjerne igjen en kommentar!En nattpose til

Den første nattposen jeg sydde ble veldig bra, og snuppa sover godt i den. Du ser den første jeg sydde her, og syveiledning finner du her.

Så jeg måtte sy en pose til fant jeg ut, slik at jeg har og kan bytte. Her er pose nummer 2:

Fremsiden:

Baksiden:

Brukte det samme foret i denne posen som i den andre, et gammelt flanelslaken. I sengetøyskapet fant jeg dynetrekk fra IKEA som vi fikk til jul en gang, men ettersom vi ikke har IKEA-dyner med sine sære mål, har vi aldri fått brukt det. Men nå fant jeg et bruksområde! Ble bra synes jeg!

Hvis en kjøper to sengesett, et til innerstoff og et til ytterstoff, har du nok stoff til å sy tre slike poser. Mye rimeligere enn å kjøpe poser! :)

Legg gjerne igjen en kommentar!
Hvordan IKKE lage ostekake

Her kommer oppskrift på den beste ostekaka jeg vet! Samtidig er det en forklaring på hvordan du IKKE skal gjøre det.

Oppskriften:

Bunn: 300g meierismør og 1,5pk bixitkjeks.

Kjeksen knuses og blandes med smøret. Trykk dette ut i en springform rett på et fat.

Her lærte jeg noe nytt i påska av min mamma som jeg ikke hadde tenkt over. Snu springforma opp ned. Da kommer det ikke masse kake inni kanten rundt inni.

Første lag: 1 beger lett rømme og en boks philadelphia. Blandes godt

3 dl fløte, 120g melis og 1ts vaniljesukker. Piskes til krem.

Sitrongele lages på vanlig måte, men med 2,5dl vann

Bland disse tre til en røre og hell den oppå bunnen.

La dette stå kjølig til det er stivt.

Lag gele (valgfri farge) på vanlig måte med 3 dl vann, avkjøl og ha på toppen. For at det ikke skal bli krater når du tømmer det på så legg en spiseskje forsiktig oppå og hell i den forsiktig. Avkjøl. Eventuelt pynt.

Her er kaken min:

Så hvor gikk det galt??

Jo, første feilen jeg gjorde var å ikke vente lenge nok slik at lag en hadde stivnet skikkelig, pluss at geleen ikke var avkjølt. Så da boblet det første laget opp igjennom geleen som skulle være som et lokk på toppen.

Den andre feilen gjorde jeg da jeg fant ut at godterijordbær er fin pynt, og det er sikkert godt! BLÆH! De løste seg opp og fikk en skikkelig rar konsistens, DET vil jeg IKKE anbefale! Så da det første laget boblet opp så kom det i kontakt med det grønne på godterijordbærene, og dette smittet av farge, derfor den fine grønn/blå fargen på toppen.

Kaken så ikke UT! Men den var utrolig god i smak! :) Legg gjerne igjen en kommentar!

StineS