april 2013

Oppussing seng

Det begynnte å bli på tide at snuppa fikk seg ny seng, en stor-jente-seng. Derfor måtte senga som bestemor, pappa, onkel og muligens gammelonkel også lå i da de var små pusses opp.

 

Slik så den ut før:

Og etter skraping, grunning og maling, pluss tapetisering ble den slik:Den stolte store jenta som sov hele natten og helt til klokken 8.30 første natta!

Later som sover. :)

Legg gjerne igjen en kommentar! :) 
En morsom måte å tegne på

Igjen har jeg funnet inspirasjon på Pinterest <3 og har laget to tegninger med denne metoden. Gøy!Jo mer detaljer det er i tegningen jo tettere streker. :)

Prøv du også da vel! 
Lekekjøkken

Jeg finner så mye inspirasjon på nettet, og mye av det samler jeg på Pinterest. Noe jeg kom over der var lekekjøkken laget av utdaterte møbler. Det måtte selvfølgelig lages slik at barna har et lekekjøkken de kan ha i lekehuset sitt (prosjekt denne sommeren).

Her er bilde av tv-benken før:

En helt typisk benk i furu, en slik en som mange har stående i kjellere rundt omkring.

Og slik ble den:

Med mikro og stekeovn og platetopp.

Jeg byttet ut de klumpene som var føtter til føtter jeg kjøpte på ikea.

Det er lys inne i både mikroen og i stekovnen. Her har jeg brukt lys fra ikea som slår seg på ved bevegelse, de bruker batteri

Ovnsdøra er selvfølgelig hengslet og har en magnetlås som holder den på plass.

Kort oppsummert hva jeg har brukt er det: Maling, dørhåndtak, stålbolle, krane (den fikk jeg av en rørlegger, den er deffekt), nye ben, voksduk, skrukortker til vridere på ovnen, hengsler og magnetlås.

Når det blir satt inn i lekehuset kommer det i tillegg en hylle over. Og selvfølgelig skal jeg sy både grytekluter og annet tilbehør til lekekjøkkenet og lekehuset.

Gleder meg til å vise denne til snuppa! :)

Legg gjerne igjen en kommentar!
Nålepute

Her er det travle dager for tiden, men det produseres litt forskjellig i mellom slaga. Jeg holder på med tre maleprosjekter også, de er snart ferdige, så det kommer innlegg om de også, om ikke lenge. 

I dag ble jeg tipset om denne tutorialen på en nålepute for å ha på fingeren. Den var så gøyal at jeg måtte prøve å lage to stk. :D Så enkelt laget av bruskorker! :)

Jeg trenger bare en av disse selv, så den andre skal en kollega få i morgen. :) Vi deler sygleden, så da er det så koslig å kunne glede henne med en liten "ring". :)

Legg gjerne igjen en kommenter!
 

Kakebordet i dåpen til gutta

Jeg kom akkurat på at jeg har helt glemt å skrive innlegg om kakene i dåpen til gutta (aug 2012). 

Her er kakebordet. I god gammel tradisjon er det aaaaaallllt for mye kaker, men slik skal det være. ;)

Det kom en del barn i dåpen, så da laget jeg slike popcornbokser. De var kjempepopulære!Jeg bestilte to små tårnkaker (kransekaker) fra mamma. Hun lager de aller beste!

Selv bakte jeg disse to kakene. 

Og kaken bestilt fra bakeriDet ble en kjempefin dag. Gutta var rolige i kirka, noe jeg ikke kan si om storesøster, men det er vel slik det skal være. Presten hadde to små snupper som lekte i trappa opp til alteret, gikk litt rundt og spiste rosiner, stilte seg rett opp og ned fremfor presten og glodde og skulle ta hodekråke nedover kirkegulvet. Da de begynte å utforske innenfor alterringen ble de hentet av fedrene sine og tatt med ut på en luftetur. :p 
Tvillingnest

Her er et babynest for tvillinger som jeg sydde på bestilling for en liten stund siden. 


Det er dobbelt så bredt i ligge flaten som et enkelt et.

Med "armene" ute. 

StoffetHvordan lage lysestake

Her kommer en gaveidee som er lett å lage, og som kan glede mange. 

Lysestake!Her er bilde av det du trenger. Lamineringsmaskin, lamineringslommer, hullmaskin, serviett med fint motiv eller et bilde (egentlig to bilder, et til fremsiden, og et til baksiden), et longdrinkglass (ikke avbildet), bånd (ikke avbildet), kuttemaskin, eller saks.

Start med å måle høyden til longdrinkglasset og klipp to kvadrat (kan også være rektangulært) som er like høyt som glasset. Jeg bruker en fin serviett med sommerfølelse her. Da har jeg tatt av de hvite lagene i servietten slik at lyset vil skinne lettere gjennom. Legg begge delene i en lamineringslomme.

LaminerKutt eller klipp ut de to delene.

Nå skal de hulles

Legg de bakside mot bakside og ta hull i begge sider.

Tre i en fin tråd eller et fint bånd.

Tre det over et longdrinkglass.

Dette kan varieres i det uendelige, og du kan ha flere liggende i en skuff og bytte ut motiver etter humøret. 

Her er et eksempel med bilde. Slike fikk besteforeldre og oldeforeldre til jul.

Legg gjerne igjen en kommentar! :)
Hvordan lage minnerammer

I går lagde jeg minnerammer til gutta. Til snuppa har jeg lagd fra før. 

For å lage minneramme må du ha en ramme som er dyp. Jeg har kjøpt store rammer på ikea av type ribba. Den er 52x52cm (bilde 50x50) og er 4,2 dyp. Da har en plass til mange gode minner. Først må en finne i alt en vil ha inni rammen. Jeg hadde:

- Bakgrunn, innpakknings papir i grønt og i blått

- Forskjellig dekor. Hjerter av forskjellig slag. Her tok jeg noe av pynten vi brukte i dåpen til gutta

- Dåpsbåndet med navn + påbrodert dato og fødselsmål

- Fødselsannonse

- Sykehusbåndene

- Bilder

- De første smokker

- Figurene vi hadde på toppen av tårnkakene i dåpen

- Hentesett

- Første nattdrakt

- luer og sokker

- Ultralydbilder

- I tillegg må du ha limpistol og vanlig lim

Her har jeg funnet frem alt:Begynn med å åpne rammene og ta ut bakplata, legg resten av rammen til side. Begynn med bakgrunnen. Legg bakplaten på innpakningspapiret og klipp av et passe stykke. La det stikke utenfor slik at det er stort nok til at du kan brette det rundt og på baksiden. Gni vanlig papirlim på hele platen og legg den på papiret og trykk. Klipp av hjørnene diagonalt og brett inn kantene og lim disse fast på baksiden. Da har du bakgrunnen klar. 

Begynn å planlegg og legg utover det du ønsker å ha i rammen. Begynn med de største tingene og legg de mindre tingene oppå de. Når du er fornøyd er det på tide å bruke limpistolen og feste alt. Når du bruker limpistol vil du ødelegge klærne, slik at det ikke er mulig å ta de ut og bruke de. Om du ønsker den muligheten må du feste ting med knappnåler. Jeg velger å bruke limpistol og feste alt skikkelig med den. 

Før du begynner å lime knips et bilde av alt slik du har lagt det ut, for når du skal feste det må du flytte mesteparten av bakgrunnen igjen. Da har du noe å se etter. 

Fest det som ligger bakerst først og jobb deg fremover. 

Jeg har valgt å laminere fødselsannonsene til gutta. Snuppa sin limte jeg på et stivere ark. Jeg har ikke fått inni ultralydbildene til guttene, for de må scannes og skrives ut først. Det er ikke så lurt å feste inni orginaler da disse kan falme veldig når de blir utsatt for dagslys. Det er heller ikke anbefalt å varmlaminere UL-bilder for da blir de helt svarte, men de kan kaldlamineres. 

Når du er fornøyd fester du opphenget og fester bakgrunnen i ramma. 

Her er mine tre: 

Gutta sine som jeg lagde i går er speilvente i forhold til hverandre, for som tvillinger så har de stort sett like ting.

Snuppa sin:

Som dere ser på bilde med alle tre så står gips fot og håndavtrykkene til barna og hunden på benken nedenfor. Jeg skal kjøpe en rammehylle fra ikea og feste den under bildene slik at avtrykkene kan stå på den. 

For å finne plass til å henge opp alle rammene måtte jeg gjøre om litt her på stua. Slik så det ut før:

Reolen samlet jo mest rot og støv, så jeg fant ut at jeg tok av toppen av den og bruker den som en sjenk istedet. Jeg ble kjempefornøyd med resultatet. 

Hva synes du? Har du minnerammer til dine barn? Har du tatt vare på minner på en annen måte?
Babynest klar for sending

Et babynest som er klart til å sendes. :)

Da håper jeg den lille eieren blir fornøyd og vil sove godt. :)

hits