april 2011

Syveiledning nattpose

Du trenger:

Et ytter og et innerstoff. Du kan feks kjøpe sengesett billig og bruke det. Du trenger to stoffstykker som er ca 100x120cm.

Et glidelås, jeg brukte 1m

2 trykk-knapper.

Begynn med å lage mønster på matpapir, eller mønsterpapir om du har det. Jeg lagde halve mønsteret og brettet stoffet. Jeg gjorde det lett og tegnet av posen jeg hadde. Prøver å illustrere på bildet under hvilke mål det er på posen. Det burde være mulig å tegne eget mønster utifra dette. Husk å ha skulderremene litt lengre på bakstykke, og halsen fremme er dypere enn bak.Her har jeg klippet ut foret. Husk sømmingsmon!

Her er de klippet ut.

Gjorde det enkelt å la forstoffet oppå ytterstoffet og klipte rundt.

Det er lurt å legge stoffene mot hverandre slik de skal være når posen er ferdig for å kontrollere at det blir rett i forhold til glidelås. Jeg er ikke god på dette med glidelås, så jeg skrev rett og stett på baksiden av stoffet at her skal det være glidelås. Så målte jeg fra armhulen og nedover der glidelåsen skal være og merket hvor langt glidelåsen kommer. Dette gjorde jeg på både ytter og innerstoffet.

Så deler deler du slik at du har ytterstoffet for seg, og innerstoffet. Så syr du der det er rødt på bildet under. Der det er grønt skal det bli glidelås.

Så tar du de to delene du nå har og legger de rette mot rette og fester nåler fra armhule til armhule og syr de sammen. Slik:

Vreng posen og dytt ut skulderremmene skikkelig.

Legg stoffene mot hverandre slik at den første sømmen du sydde på ytterstoffet blir liggende over den første på innerstoffet. Sy en søm nedover i bretten/sprekka slik at de to stoffdelene holder seg sammen nedover. Ellers vil babyen kynne vikle seg veldig inn i stoffet. 

Så er det glidelåsen sin tur. Dette synes jeg er vanskelig å forklare, i og med at jeg ikke vet om jeg gjør det riktig selv, men jeg synes resultatet ble bra. :)

Jeg la ut posen slik at den ligger rett og holder opp glidelåsen slik at jeg ser hvordan den skal syes på. Jeg syr den på på ytterstoffet først ved å legge den rett mot rett. Slik:

Festet nåler og sydde den fast fra armhulen og nedover til fotenden. Sydde den ikke helt ned for det var litt ekkelt i enden nederst, så det tok jeg til slutt.

Når den er sydd fast brettet jeg den opp og festet innerstoffet til glidelåsen og ytterstoffet med nåler. Brett inn litt av innerstoffet slik at det blir pent. Pass på slik innerstoffet ikke kommer for langt opp, for da kan det bli ekkelt å bruke glidelåsen. Brett og sy slik:Jeg sydde sømmen fra yttersiden slik at den sømmen ble liggende helt i kanten. Det ble penest slik fant jeg ut.

Her er glidelåsen ferdi isydd:

Så sydde jeg en søm i kanten rundt armhulene, skuldrene og halsen. Da holder stoffene seg på plass. Jeg satte knappenåler i før jeg sydde.

Så slår du eller syr i trykk-knapper på skuldrene. Slik ble det ferdige resultatet:

Åpen:

Lukket:

Lykke til!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Stine

Nattpose til vårs!


I tillegg til pose i vognen nå når det er blitt varmere, så meldte behovet seg for en tynnere nattpose. Var i diverse butikker å så på poser og de koster 4-500kr og er tykke. Derfor ble det en kjapp tur til Stoff og Stil der jeg kjøpte glidelås og ytterstoff. Foret er et gammelt dynetrekk i flanell.

Her er sluttresultatet:

Og åpen:

Så med modellen inni:

Sydde den med glidelås på siden og trykk-knapper på begge skuldrene. Skal prøves i kveld nå.

Legg gjerne igjen en kommentar. :)


Vårpose til vognen

Nå har våren kommet til trøndelag også, og behovet for en tynnere pose i vognen meldte seg. Da ble dette resultatet etter et par timer på symaskina. Det er et lag med fleece og et lag med et bomullsstoff. Posen har glidelås på begge sidene, men ikke slik at posen kan deles helt.

Litt detaljer:

Jeg sydde en flik på baksiden slik at posen holdes oppe over ryggen. Ved glidelåsene sydde jeg en pyntesøm. Blomsten er applikert på.

 

I tillegg sydde jeg beskyttere til selen i vogna. Gjorde det enkelt med å brette fleecestoffet to ganger, sy en søm i riktig bredde i forhold til selen, og klippe etterpå, nært sømmen. Så tredde jeg de på selene.
Tubesokker og votter

Ble inspirert til å strikke tubesokker til snuppa. Strikkket med magic loop metoden igjen, her er de på pinnene:

Når jeg strikker vrang så strikker jeg dem vridd, da blir maskene liggende mer uttapå på innsiden. Derfor vrengte jeg dem da jeg var ferdig, for jeg synes mønsteret kom så fint frem.

Slik ble de ferdige og på:

Strikket votter i samme stil:Her ser dere mønsteret tydelig. :)

 

Legg gjerne igjen en kommentar!

Stine

Softshell-dress

Påsken er rett rundt hjørnet og vi skal på hyttetur på fjellet. I den forbindelse skulle snuppa hatt noe vindtett, derfor bestemte jeg meg for å sy en dress til henne. Gikk i kjelleren og fant denne som er for liten til meg:Tegnet og laget mønster med utgangspunkt i en annen dress. Ryggen til jakken ble rygg til dressen, fremsiden ble fremsiden av dressen og ermene ble armer på dressen. Jeg klipte slik at jeg ikke trengte å gjøre noe med glidelåsen. Så sydde jeg i ribb rundt ermer og rundt føtter. I tillegg bestemte jeg meg for å ha hette på dressen. Da tok jeg hetten på jakken og klipte den litt mindre og sydde på.

Slik ble sluttresultatet:

Så med modellen inni:Legg gjerne igjen en kommentar!

StineLekegrind

Etter å ha søkt gjennom nettet etter lekegrind fant jeg ut at jeg heller lager lekegrind selv! Jeg vil ikke ha bunn i grinda for vi har en fin matte som er lett å rengjøre, spyler den i dusjen, noe vi er avhengig av fordi vi har så mange dyr. Jeg hadde et klart bilde av hvordan jeg ville ha grinda, så derfor ble jeg ikke tilfreds med tanken på å kjøpe i butikk. Dyre er de og. :)

Derfor dro jeg på IKEA og kjøpte to sprinkelsenger og to biteskinner. På Clas Ohlson kjøpte jeg 12 hengsler størrelse 75x25. Skruer hadde jeg. Tilsammen kostet dette under 1000 lappen. Vi tenkte først å kjøpe materiale for å lage sprinkler selv, men dette ble både dyrere og mye mer arbeid.

Av sprinkelsengene bruker jeg bare de to langsidene, fire til samme. Så hva jeg skal gjøre med bunnene og kortsidene vet jeg ikke, finner vel kanskje et bruksområde til de og. :)

På de fire delene kapper jeg så av enden på alle. Dette er fordi det ikke skal bli for stor åpning mellom sprinklene i hjørnet slik at barnet kan sette fast hodet. I følge forskrifter skal det vel være maks 6 cm mellom sprinklene. På bildet under ser du at det vil bli ganske stor åpning i hjørnet om du ikke gjør dette. På bildet vises også merkingen der det skal sages. Jeg kapper av 5 cm.

Så deler jeg to av langsidene i to. Under ser du alle delene.

Her er hengslene

Skru sammen de to sidene som hengsles innover først, så skrues de to siste til de igjen. Slik:

Slik er den helt utslått:

For at sidene ikke skal kunne klappes inn av barnet mens det er inne i grinda settes tyggeskinnen på. Jeg delte de to jeg kjøpte slik at det ble fire.

For å få plass til hengslen så må det klippes ut en del slik på bilde under.

Her er grinden sammenslått inntill veggen.

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet. :)

Legg gjerne igjen en kommentar. :)

Stine


hits