mars 2017

Sofahylle

Nå er det lenge siden det er blitt postet noe på bloggen. Her går det i bygging av hus og flytting for tiden. Jeg innreder stue og får ideer fra nett. En av disse var å montere en hylle bak sofaen. Etter å ha lagt ut på snap så fikk jeg flere forespørsler om å vise hvordan jeg gjorde det. Jeg begynte med en arbeidstegning og planla innkjøp.

Jeg bestemte meg for å bruke ferdigmalt glattkant på 12cm. Det er passe bredde da jeg også skal ha strømuttak på hyllene.

Jeg valgte USB-uttak, for det er mest aktuelt å bruke strøm for å lade duppedingser.

I tillegg må man ha bokser og ledning. Jeg kjøpte en 5 metring med ledning og en ferdig ledning med støpsel. I tillegg hadde mannen min, som er elektriker, noen dingser som gjorde slik at ledningen sitter bom fast i boksen.

For å feste hylla skrudde jeg hylleknekter på veggen og la hylla oppå. Jeg valgte å ikke skru den fast, Det er ikke akkurat som at den beveger seg med en sofa som holder den på plass. 

Jeg brukte også en hylleknekt for å feste sidedelene av hylla, den som går ned til gulvet. Den er skråskjært 45 grader for å ikke få noen kappkant ut til siden. Penere slik. En tenker ikke på at sofaen ikke står helt inntil veggen. Bordet har jeg også snekret selv, skal lage et blogginnlegg om det og etterhvert. I hjørnet la jeg den ene mot den andre.

Jeg plasserte et usb-uttak i midten av hver hylle. Brukte hullsag og satte boksene neddi. Elektrikeren ordnet strømmen.

Her i huset ble vi kjempefornøyde og synes hyllen er genial!

Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe som er uklart. :) 

hits