februar 2011

Ny pose til bilstolen

Fort og gæli sydde jeg en ny pose til bilstolen. Den posen jeg sydde tidligere er kjempegod, men tar stor plass i stolen. Ettersom jenta har blitt større er det ikke plass til den lengre. Så jeg savnet en pose som er vindtett og litt lun.

Slik ble resultatet:

Fin fot, ikke sant.. :p Det er glidelås i begge sidene for lukking. Som dere ser er den sydd fort, fordi jeg gadd ikke å sy inn glidelåsen før vrenging, sydde den i etterpå, enkelt og greit. Fungerer fint slik og, men det er vel ikke så "pent" da, hvis du spør skikkelige syersker. :p

Så med modellen inni:

Utsiden er beavernylon, og innsiden er teddystoff.. Begge stoffene er kjøpt på Stoff og Stil.

Ser den ikke god ut?

Lapper til Nepal

Ble tipset om en blogg av en venninne på Facebook som heter Tepper til Nepal. Dette synes jeg hørres fantatisk ut og vil bidra med lapper. Så fin ting å bruke rest-garn på!

Utdrag fra bloggen: "Kristin og Erik Bøhler arbeider på Okhaldunga sykehus i Nepal. Nepal er et land med høye fjell og kalde vintre og sykehuset de jobber ved ligger høyt oppe i fjellene. De gjør et fantastisk arbeid ved sykehuset. Erik som lege og Kristin med alt mulig. Vi støtter sykehuset med å sende ulltepper til dem. Det begynte med at Kristin spurte oss i barneforeningen om ungene kunne strikke hver sin lapp så vi kunne sende et lappeteppe til Nepal. Vi sendte et teppe fra barneforeningen og deretter ballet det på seg. Det har nå blitt sendt over hundre tepper til Sykehuset, men så lenge behovet er der trenger de kontinuerlig varme ulltepper. Inneliggende pasienter som trenger varme eller har vanskeligheter med å få på seg klær pga skade får teppe, og når babyer blir født på sykehuset og mødrene ikke har klær til barnet sitt så får de et lappeteppe som er strikket i Norge."

Les om det og strikk du også!

På selveste valentindagen!

Da må jeg jo blogge om et prosjekt jeg gjorde på bestilling fra en god venninne. Hun ville gjerne ha kjærestevotter for å gi til sin kjære (og litt seg selv og egentlig). Slik ble de:

Håper de nye eierne koser seg på lange spaserturer i skog og mark, hånd i hånd i trønderkulda. :)

Kjoler i ullfilt

I dag på morsdagen har vi vært i barnedåp til tantebarnet mitt. I den forbindelse har jeg sydd kjole til meg selv og til snuppa. Vi må jo matche. :) Fant ut jeg ville sy meg kjole ettersom det er så vanskelig å pynte seg når en er avhengig av å få frem puppene til amming. Derfor designet jeg en egen løsning. Slik ble min kjole:

Det er omslagsløsning som lett kan kneppes opp for å få til å amme. Er avhengig av å ha en topp innenfor som gjør det lett også, og der valgte jeg å ta en av mine vanlige svarte topper og sy sikksakk i en runding og klippe ut slik at det ble lett tilgang. Dette var det ingen som så ettersom kjolen dekket det når jeg ikke ammet. :)

Slik ble snuppa sin kjole:

Lagde den i størrelse 68, som ca.. Men trod den godt kan brukes senere også, og da kanskje mer som en tunika.

Slik så vi ut med de på:
Var vi ikke snasne?

Legg gjerne igjen en kommentar. :)
Babytepper

Kom over bilder av et par babytepper jeg sydde for noen år siden til et par vennepar som fikk baby. Teppene var barsel/dåps-gaver. :)

Først et teppe til en traktor-kjører som ble født for ganske nøyaktig 4 år siden.

Gratulere med dagen vennen!

Jeg sydde selvfølgelig en Massey Fergusson, for det er jo helt klart den beste traktoren! Er ikke helt riktig med fargen på hytten og forskjellig småting, men ser det på hjula at det er en MF!

Så Sydde jeg et teppe til en liten jente.

I de fire hjertene rundt bildet sydde jeg inn initialene til jenta, dato da hun ble født, vekt og lengde.

For å si det mildt så var disse to teppene mye arbeid! Kanskje derfor jeg ikke har lagd flere..? Min egen unge har ikke fått slik. :)

Hva synes du om dem? Legg gjerne igjen en kommentar. :) 

Kjørepose til kalde dager

Strikket kjørepose med hull til bilstol-selen. Oppskriften er fra garnstudio og den er strikket i garnet eskimo. Kjempemyk, god og varm.

Oppskriften på luen finner du også på garnstudio.

Legg gjerne igjen en kommentar! :)

Koslig kofte til kosejenta!

Denne ble strikket mens snuppa var i magen ennå. Den er strikket i alpakkagarn fra Sandnes. Deilig mykt garn. Oppskrift fra garnstudio. I oppskrifta er det lus nedover på det hvite, men det valgte jeg å ikke ha fordi det er så lett å sette fast små fingre i dem.

Og et med modellen inni:Legg gjerne igjen en kommentar. :)

Kjole i deilig fleece

Sydde denne kjolen på vårparten 2010. Har desverre ikke fått brukt den ettersom gravidmagen ikke passet inni, og nå er det veldig tungvint å amme i den. :) Men den skal bli brukt!

Inspirasjon har jeg fått ifra Alveskogen sine fantastiske fine kjoler.

Her er min:

 Legg gjerne igjen en kommentar. :)

 

Hunden må også ha nytt antrekk til 17 mai

Har funnet ut at jeg vil vise frem litt av mine gamle kreasjoner. Begynner med en genser jeg har strikket til venninnen min sin hund. Sydde også skjørt som er avtagbart.

Legg gjerne igjen en kommentar eller kanskje bli følger på bloggen min. :)

Luftig Lun Lue

Har strikket en lue til meg selv i samme mønster som en av halsene jeg gav bort i julegave.Og selvfølgelig måtte snuppa ha lue som matcher mamma sin!

StineS's Design

StineS's Design

31, Orkdal

Velkommen! Besøk siden min på Facebook for å se hva jeg har til salgs! Link i menyen! Finner du noe du liker på bloggen min så link gjerne videre! Oppskrifter skal ikke kopieres i sin fullhet til andre blogger, men linkes til. Legg gjerne igjen en kommentar! :) Kontakt meg på stineSsdesign@hotmail.no om du lurer på noe. :)


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits