hits

Interiør

Hyller på trappa

Jeg kom over en ide på nett på hvordan en kan lage hylle av paller og ville lage lignende selv. Denne laget jeg av to paller og flisrester fra gangen 

Utebord og benker

Jeg har laget utebord med to benker til verandaen vår. Godt å endeli ha et skikkelig bord å spise ved da vi ikke hadde det i fjor. Totalprisen for materiale kom seg på ca 1 500,- og det er jeg veldig fornøyd med!

Jeg laget også pynten over bordet. Eb furugrein vi fant på telttur ble til oppheng for norgesglass. Planlegger å ha noe lys oppi, noe som går på batteri.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Oppussing av kjøkken

Kjøkkenet ble også pusset opp. Vi likte oppsettet godt, men fargene var ikke helt oss. I tillegg har jeg alltid ønsket meg kjøkkenøy!

Før:

Vi skiftet gulv, malte vegger og brukte Aktiv kjøkken på Løkken verk for å fornye kjøkkenet med nye dørfroter, skuffer og kjøkkenøy. Og kanskje det viktigste, få dører helt opp til taket.

Slik så det ut da Kjell fra aktiv kjøkken kom på morgenen.

Etter noen timer var mange fronter på plass.

Og i løpet av 7 timer var hele kjøkkenet som nytt! I tillegg vasket de over alle fronter og støvsugde alle skuffer. Anbefaler dette firmaet på det varmeste!

Jeg valgte å male flisene med bengalakk. Malte 6 strøk før jeg syntes det dekte bra noķ.

Åpningene mellom hyllene og taket, samt åpningen mellom lyshyllen og taket dekte vi med samme som frontene på kjøkkenet.

Vi ble kjempefornøyde med det nye kjøkkenet vårt, og spesielt kjøkkenøya som er perfekt for barna å spise frokost ved.

Bestefarbenken har også fått plass på kjøkkenet. ❤

Spisestuen vår

Jeg har lenge ønsket meg stort spisebord. Med nytt hus bygde jeg meg spisestue som er skreddersydd til plassen den står.

Bildet på veggen er et teppe jeg har trekt en kryssfinnerplate med. Stiftet fast på baksiden og skrudd opp på veggen.

Selvbygd sofabord

Med nytt hus måtte vi ha ny sofa! Valget falt på en u-sofa fra skeidar. Men å finne bord som passer og som ikke er så skrekkelig lavt er en utfordring. Bestemte meg tidlig for å lage eget sofabord. For jeg skulle uansett lage spisebord og benk.

Jeg beiset med drivved og pusset lett over før jeg lakerte. Føttene er malt m gulvmaling.

Jeg ble kjempefornøyd med resultatet!

I morgen kommer det innlegg om spisestuen. :)

Mitt smarteste møbel

Jeg vil vise dere mitt smarteste møbel! Det har vi på kjøkkenet.

Ser ut som en ganske vanlig sjenk. Men...

Når en åpner så skuler den noe som har vært en frustrasjon. Mest fordi hunden spiser opp kattmaten.

Nå går det mye mindre kattmat og hunden har slanket seg. ;)

Legg gjerne igjen en kommentar!

Oppussing møbler

Da vi flyttet pusset jeg opp møblene våre. De gikk fra mørk til lys.

Med klassisk hvit gulvmaling, folie og nye føtter fra ikea ble de som nye!

Bildedryss!

En av de nærmeste dagene kommer det også innlegg om den hjemmelagde spisestua vår. :)

Renovering og utbygging

Vi tok over gården i april 2016 og i løpet av litt over et år har det skjedd mye. Jeg er kjempestolt av det vi har fått til.

Slik var det da vi tok over. Her er det så vitt begynt med ny grunnmur til utbyggingen.

I august begynte snekkerfirmaet og da ble det fart på sakene. Meldal byggservice er en gjeng m trivelige karer som jobber å står på. De løste utfordringer med å få det til å klaffe der gammel del møter ny del. I tillegg hadde de gårdsfrua som fulgte med dem som e hauk og gjorde endringer her og der, men de taklet meg også. :)

Som dere ser er det blitt store endringer. Mesteparten av godværsdagene har blitt brukt til å male. Vi har hatt kjempegod hjelp av kårkjærringa og onkel som ferierer i Trøndelag. I går ble vi endelig ferdig med veggene i hvertfall. Kårkaillen har stått på å snekret veranda på finværsdagene. Hva skulle vi ha gjort uten så god hjelp?

Jeg skal vise litt innvendig og de nærmeste dagene. Det er blitt lite tid til sying siden hobbyrommet ble pakket ned i februar og flyttet over til gården. Alle maskinene mine er stuvet inn på et rom sammen med mye annet som ikke har funnet plassen sin ennå.

Legg gjerne igjen en kommentar. :)

Sofahylle

Nå er det lenge siden det er blitt postet noe på bloggen. Her går det i bygging av hus og flytting for tiden. Jeg innreder stue og får ideer fra nett. En av disse var å montere en hylle bak sofaen. Etter å ha lagt ut på snap så fikk jeg flere forespørsler om å vise hvordan jeg gjorde det. Jeg begynte med en arbeidstegning og planla innkjøp.

Jeg bestemte meg for å bruke ferdigmalt glattkant på 12cm. Det er passe bredde da jeg også skal ha strømuttak på hyllene.

Jeg valgte USB-uttak, for det er mest aktuelt å bruke strøm for å lade duppedingser.

I tillegg må man ha bokser og ledning. Jeg kjøpte en 5 metring med ledning og en ferdig ledning med støpsel. I tillegg hadde mannen min, som er elektriker, noen dingser som gjorde slik at ledningen sitter bom fast i boksen.

For å feste hylla skrudde jeg hylleknekter på veggen og la hylla oppå. Jeg valgte å ikke skru den fast, Det er ikke akkurat som at den beveger seg med en sofa som holder den på plass. 

Jeg brukte også en hylleknekt for å feste sidedelene av hylla, den som går ned til gulvet. Den er skråskjært 45 grader for å ikke få noen kappkant ut til siden. Penere slik. En tenker ikke på at sofaen ikke står helt inntil veggen. Bordet har jeg også snekret selv, skal lage et blogginnlegg om det og etterhvert. I hjørnet la jeg den ene mot den andre.

Jeg plasserte et usb-uttak i midten av hver hylle. Brukte hullsag og satte boksene neddi. Elektrikeren ordnet strømmen.

Her i huset ble vi kjempefornøyde og synes hyllen er genial!

Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe som er uklart. :) 

Seng til hunden

Tvillingene fikk seg storguttsenger i sommer og jeg tok den ene sprinkelsengen og lagde seng til hunden. Laget et krypinn til henne. Hun har den rett ved sengen vår. Nå er hun litt opp ifra gulvet. En må tenke på gikta på gamledagene. ;)

Jeg hadde en bunn fra en annen sprinkelseng stående så den ble taket i seng-buret til hunden. Jeg sagde av sprinklene og vridde de ut. 

Hunden ble godt fornøyd. Velkommen til Bakstua!

I sommer har vi hatt lekestue-prosjekt i hagen! Med det deilige været har vi vært mest ute. Jeg har hatt tre-fire syoppdrag i sommer, og det har vært greit å ikke ha flere, vil jo gjerne tilbringe dagene ute om en kan.

Vi kjøpte en lekestue som kommer flatpakket og det er bare å sette sammen. Vi kjøpte typen Theodor som vi modifiserte litt. 

Vi hevet huset 30 cm for at platten skulle passe med sklia, i tillegg til at vi lagde annen trapp.

Her er resultatet! 

Under trappa er Fjølbua, det er nærbutikken i Bakhagen!Vi har kledd igjen kassen under med dør på baksiden. Det rommet bruker vi til lagerplass for leker. Fint å få de unna i og med at vi har en robotklipper. Den heter Attpåklatten og spiser alt den kommer over! 

Lekehuset er malt med samme farger som huset. 

Innvendig ser det slik ut!

Lysekronen er klistermerke kjøpt på ebay.

Bordet har jeg snekret selv.

Gardinene og duken har jeg sydd.Kjøkkenet har jeg lagd selv av en tv-benk. Eget innlegg om det HER! Gryteklutene som henger på siden har jeg sydd. "Flisene" på veggen er klistermerke kjøpt på ebay. 

Detaljbilde av blomsterkassa.

Skiltene har jeg frest ut selv.Barna ble kjempeglade og fornøyde! Har planer om en flaggstang også nå, så får vi se!

Legg gjerne igjen en kommentar!
Oppussing tripp trapp stol, IGJEN

Jeg pusset opp stolen til snuppa helt i starten av 2012, men desverre så gjorde jeg dårlig grunnarbeid og det ble fort synlig. Vet ikke helt hva som skjedde, men det virker som at lakken som var på stolen reagerte med malingen, så den ble rett og slett klissete. Slik så stolen ut da den var nymalt:

Kjempefin var den, men desverre er den blitt rimelig stygg. 

Malingen på toppen er gnidd bort, ikke slitt, men rett og slett blitt klissete og gnidd bort.

Så hele stolen ble skrudd fra hverandre og pusset helt ned der jeg kom til. Snuppa valgte selvfølgelig farge, og det ble rosa og lilla! Jeg grunnet alt denne gang, og jeg tror det er det som gjorde forskjellen. 

Nå ble snuppa meeeeeeget fornøyd! 

Legg gjerne igjen en kommentar! 

 

Og hvis du ikke allerede har likt facebooksiden min så er det muligheter til å enkelt klikke på liker på høyre side her på bloggen. :) 

Lysestaker av flasker

Jeg er blitt inspirert av Lisbeth sin blogg der hun har lagd lysestaker av julebrusflasker. De synes jeg var kjempefine og jeg ville også lage slike! 

Så jeg fant frem et par flasker, fjernet etikettene og sprayet de med sølvspray. Måtte jo ha litt dekor så jeg gikk en tur til naboen, Groven Gartneri, og kjøpte forskjellig der. Kjøpte i tillegg to flasker til. :) 

Jeg ble riktig så fornøyd.Håper du har en fortreffelig kveld!

Og hvis du ikke allerede har likt facebooksiden min så er det muligheter til å enkelt klikke på liker på høyre side her på bloggen. :) 
Oppussing trapp

Plutselig en dag kom jeg på det at jeg skulle male trappen og legge trappe-teppe. :) 

Og når Stine finner ut at hun skal noe så går det fort i svingene. Trappeteppe ble bestilt fra Ellos, og maling ble kjøpt. Malingen er gulvmaling og fargen er eggehvit. Fra før har jeg malt opptrinnene og sidene av trappen. Så det var bare selve trinnet jeg skulle male. 

Her kommer før og etterbilder!I trappen plaserte jeg en lykt kjøpt på nille. Inni er det batterilys fra Partylite og kvister med kongler fra Lerka (Larix) vi har i hagen.Strålende fornøyd med å ha fått bort litt mer av furuoverflatene vi har i huset! :)

Legg gjerne igjen en kommentar! 

Og hvis du ikke allerede har likt facebooksiden min så er det muligheter til å enkelt klikke på liker på høyre side her på bloggen. :) 
Pufftrekk

Vi har en puff som har sett sine bedre dager. Med litt hull i pg slik. 

Så fikk den sammet rekk som stolene til spisestuen fikk. Og vips ble den som ny! Strålende fornøyd!

Og samtidig som du er inne å titter så er det superhyggelig om du også liker Facebooksiden min! Link til høyre!
Tripptrappstoler i posten!

Som jeg skrev i DETTE innlegget fikk jeg meg to stokke tripptrappstoler, og de kom i posten i forrige uke! :) Jeg ville ha en blå og grønn en, og selvfølgelig kan jeg ikke sette sammen de på vanlig måte. 

De ble slik:

Så måtte de i tillegg pyntes med litt stjerner.
Og navnet til gutta måtte bak.I tillegg pimpet jeg ikea stolen til snuppa også med stjerner.

Og navn.

Slik ble det på kjøkkenet vårt nå. Jeg måtte flytte bestebenken slik at den står under benkplaten jeg har i hullet inn til stua. Jeg får akkurat til å sitte der nå. 

Så måtte jeg ut å kjøpe seler til gutta, for de vet IKKE å sitte rolige uten! 
Settebord

Jeg kom plutselig på en dag at jeg ville ha settebord! Slike med tre i settet. Jeg vil at barna skal ha hvert sitt lille bord sammen med godstolene sine når de skal spise lørdagsgodteriet sitt etterhvert. Husker jeg brukte bordene til farmora mi da jeg var lita.

Jeg la ut litt her og der på grupper på facebook, og dro på div bruktbutikker. Jeg fant til slutt det perfekte settet på en bruktbutikk. :) Det var robust og passer perfekt! Men selvfølgelig måtte det pusses opp litt!De ble pusset lett over, grunnet og malt. Alt i løpet av helga, på kjøkkenbordet. :)

Slik ble sluttresultatet! Det midterste bordet har grå føtter. Det synes jeg ble en fin effekt.

Jeg pyntet de opp med litt snirkler skjært ut med silhouettemaskinen min.De ble veldig dekorative der de står på hjørnet.Hva synes du? Hadde dere settebord? Har du noen minner fra det?

Legg gjerne igjen en kommentar!
Maling av benkplate

Måtte jo male den også. For den var jo slik brun som sjenken var før!

Et førbilde.Da er den også lys og lekker! Står i stil med kjøkkenmøblene mine. :)

Legg gjerne igjen en kommentar!
 

Alle mine oppussede møbler

Det hele startet da jeg pusset opp dette bordet. 

Så fortsatte jeg med å ta denne sjenken.

Så ble det det lille bordet sin tur.

Så fant jeg ut at jeg ville bytte ut spisestua også.

Så fant jeg et perfekt skap til salgs!

Og aller sist det lille bordet jeg nesten glemte.

Nå er jeg mettet på oppussing for en stund! 

Oppussing skap

Jeg kom over dette skapet på kjøpe selge-side på Facebook. Det passet perfekt i forhold til mål og slikt på stua. :D Sendte svigerfar ivei for å kjøpe det. Det ble pusset ned og malt på samme måte som alle de andre møblene i det siste. 

Ble det ikke fint?

Perfekt å ha lekene til barna inni! 

Det riktige traktormerket!

Dette skapet ble litt brunere enn feks bordet, men det kommer an på hviket tre det er laget av, samt hvordan det er behandlet fra før. 

Nå begynner det å bli mange møbler på stua i samme stil! Sistemann ut er et lite bord jeg slenger inn på tampen her.Det står i soffahjørnet. Det hadde en meeeget slitt og stygg hvitmalt fot. Platten oppå har pappa laget til meg for en god stund siden. 

 

Blir du inspirert til å gjøre forandringer?
"Ny" spisestue

Her kommer innlegget om spisestuebordet jeg har pusset opp. 

Her er bilde av bordet slik det var da jeg begynte. Har pusset litt som dere ser før jeg kom på at jeg måtte ha et førbilde. 

Halvveis! På bordet i allefall. Det er i tillegg to innleggsplater også. :)

Dette bordet er et gammelt bord som vi har fått. Det er et ???-bord. Mange ville sikkert ikke ha pusset og malt det i det heletatt, men for at det skulle ha en bruksverdi for oss så måtte det en forandring til. Hvis ikke ville det ha stått på buret til evig tid.. 

Her er spisestua vi hadde før!

Og slik ble det!

Overse alt rotet bak.. Der skal det komme et skap som står klar til oppussing i garasjen.

Stolene er orginale slik de var da vi fikk de. De har litt avslitt maling her og der, men det er bare sjarm. :)

Jeg synes jeg fikk en mye større stue! Deilig! Og enda bedre skal det bli å få inn det skapet som står på vent ute. For da får jeg skult lekene til barna inni det. :)

Må skynte meg med å bli ferdig med skapet slik at mannen får tilbake garasjen sin.. Men jeg må vist støvsuge hele først... 

 

Har du pusset opp noe i det siste? 
Oppussing, lite bord

Jeg hivde jo meg på og pusset opp dette også. :) Fant ingen andre bilder av bordet.

Slik ble det ferdig. Nå går dette bordet, salongbordet og sjenken i samme stil.

"Nytt" bord krever nytt teppe under også. ;)

Det er veldig morsomt å se at de blir litt forskjellige, avhengig av hvilken tresort det er. :)

Og nå er jeg godt i gang med et spisestuebord som også blir i samme stil. Håper på å få tatt to strøk med klarlakk i morgen, samt et lag med svart til på det. Da er jeg i mål med det også. :)

Legg gjerne igjen en kommentar!
Oppussing av sjenk

Svigermor mente jeg burde pusse opp denne også, slik at den står i stil med de to bordene jeg har pusset opp.

Den som var slik før:

På med å pusse igjen.. Men denne var mye lettere å pusse da, så det var fort gjort. Gjorde det samme som på BORDET jeg har pusset opp fra før. Og slik ble sluttresultatet. 

Jeg byttet ut håndtakene med mer moderene håndtak. De er faktisk ekstra til baderomsinnredningen vår, så de fant jeg i kjelleren.Nå står møblene i stua i stil. Mangler bare en kommode, men den er en slik gammel en, så jeg har ikke hjerte til å gjøre det med den.

Det kommer blogginnlegg etterhvert om det lille bordet jeg har pusset opp. 

Legg gjerne igjen en kommentar!
Nytt bord på 1, 2, 3...

PØH! Snarere på 4, 5, 6, 7, 8, 9, ....20!

Dette var et storarbeid, men du verden så fornøyd jeg er med sluttresultatet! :)

Jeg kjøpte et bord for 100,- på en slik kjøpe selge side på facebook. Jeg likte utformingen på det, samt at det var 5 cm høyere enn det bordet vi hadde fra før. Jeg synes generelt  salongbord er for lave! Så jeg slo til!

Men billig ble ikke bordet totalt, for alt jeg kjøpte for å behandle det med ble kostende over 1200,-. :p

Her er bordet slik det var. Jeg har begynt å ta av lakk på bordplaten. Det gjorde jeg med å ha på malingsfjerner, samt å skrape og pusse. Pussingen var storarbeid. Spørs om det blir storarbeid å støvsuge pussestøv i garasjen også...Jeg skrudde bordet halvveis ifra hverandre for å lettere komme til.

Føttene og ramma under bordplaten er lakkert  to strøk med bengalakk.

Bordplaten og platen under er malt et strøk med lady interiørbeid matt . Jeg brukte fargen kullsort men vannet den veldig ut.

Til slutt lakkerte jeg borplatene med trestjerners gulvmatt, 4-5 strøk (kom ut av tellingen).

Og bordet ble så lekkert! :)

Hvordan du lager slik duk finner du HER

Hvordan du kan lage slik lysestake finner du HER

Jeg ble superfornøyd! Nå kom jeg på at jeg har et litebord som også kan få samme behandling. :)

Legg gjerne igjen en kommentar!  

Beste-benken

Her kommer et maleprosjekt til. 

Benken jeg har malt er laget av min bestefar. <3 Benken er laget i furu hobbyplank og den var lakkert og ganske så gulnet, så en oppussing passet den bra! Jeg glemte selvfølgelig å ta førbilde av benken, men husket å ta førbilde av kjøkkenet før benken kom inn. 

I tillegg til benken kastet jeg ut bordet vi hadde og tok opp et annet bord fra kjelleren. Det har en innleggsplate gjemt i bordet som er kjempelett å ta opp. Så malte jeg stolene vi hadde fra før. :)


Benken ble kledd med voksduk, lett å holde ren og lett å skifte ut om en blir lei. 

Oppi benken er det plass til tegne og hobbysakene til barna. :)

Legg gjerne igjen en kommentar! 
Oppussing seng

Det begynnte å bli på tide at snuppa fikk seg ny seng, en stor-jente-seng. Derfor måtte senga som bestemor, pappa, onkel og muligens gammelonkel også lå i da de var små pusses opp.

 

Slik så den ut før:

Og etter skraping, grunning og maling, pluss tapetisering ble den slik:Den stolte store jenta som sov hele natten og helt til klokken 8.30 første natta!

Later som sover. :)

Legg gjerne igjen en kommentar! :) 
Pusset opp kjøkken

Jeg ble så plutselig drittlei av kjøkkenet vårt. Etter litt frem og tilbake og måling av dører fant jeg ut at å kjøpe nye fronter på IKEA ikke var mulig, for de ville ikke passet. Derfor ble alternativet å lakkere de. 

Slik så kjøkkenet vårt ut før.
Rotet forsterker inntrykket av et kjempebra resultat på etterbilder uten rot. ;) 

Vi skrudde ned alle fronter, vasket de grundig og pusset de. Så sendte vi de på lakkering. De ble lakkert i to forskjellige grå-nyanser. En lys oppe og en mørkere nede.

I tillegg klarte jeg å knuse ene glasset i ene døra da jeg tok det ut, så jeg fikk tak i nye glass. De sotet jeg med vanlig solfilm som en kjøper på bilrekvisita-butikker. Jeg kjøpte den aller mørkeste. Målet med å legge på film er å skule rotet inne i skapene, samt å skape sammenheng mellom glassene og flisene. Jeg ble kjempefornøyd med resultatet og det ble akkurat slik jeg så det for meg. :)

Her er etterbildeneDet som gjennstår nå er å male det store hvite feltet i hjørnet, samt å male døra på oppvaskmaskinen. 

Dette er helt klart en veldig økonomisk måte å få et nytt kjøkken på. :)