Ostekake med bringebærfromasj
Fikk servert bringebærfromasj til svigermor nå i jula, og da tenkte jeg at dette måtte være godt inni en ostekake. Derfor endte det med at jeg bakte kake til det kom besøk. :)
Kaken min besto av et lag kjeks, et lag fromasj, et ostelag og et lag med gele på toppen. :)
Ostekaka finner du oppskrift på her.
Fromasjen lagde jeg slik:
1 pk bringebær gele
1 boks fløte
litt melis
litt bringebærsyltetøy
Lager gele på vanlig måte, men med bare 2,5 dl vann. Avkjøles litt.
Lag krem av fløten og litt melis.
2-3 ss bringebærsyltetøy. Jeg er ikke noe glad i disse frøene på bringebæra, derfor kjørte jeg det i foodprofessoren litt og tilsatte litt av gelen for å vanne den ut, for å så sile den. Blander resten av geleen og har denne blandinga i kremen og rører inn.
Kan brukes inni kaker eller som egen dessert mer vaniljesaus.
Min kakeform hadde ikke plass til alt jeg ville ha oppi, så det ble en skål fromasj ved siden av og litt osteblanding til overs. :)
Legg gjerne igjen en kommentar. ;)
Marianne
29.12.2011 kl.18:03