Min første MMF kake

Endelig fikk jeg en unskyldning for å bake kake! Vi var inviterte på grilling til et vennepar. :) Men da kaka sto i ovnen fikk jeg melding om at det desverre ikke ble noe av.. Jaja, jeg hadde jo laget MMF og smørkrem, så jeg tenkte at jeg lager kaka uansett, så får jeg eksperimentert litt. :)

Her er resultatet:

MMF er altså Marshmellow-fondant og er en masipanlignende masse som jeg synes var fantastisk lett å jobbe med. Klissete å lage, men men.. :)

Oppskriften fant jeg her og er som følger:

200 gram marshmellows

2 ss vann

2 ss matfett(smeltet)

ca. 500 gram melis

Ha vann og marshmellows i en stor bolle og sett det i mikron ca 1.5 ? 2 min til det puffer opp. Ta det ut og ha matfettet (og farge hvis man ønsker det) og rør godt. Ha i melisen litt av gangen og rør godt. (jeg bruker mixeren så lenge den orker å dra, så heller jeg det ut på et bake underlag og knar/elter inn resten av melisen og den er ferdig til bruk.)

Denne mengden passer til en normalt stor kake og litt blomster. Denne holder lenge i plastpose e.l i kjøleskap.. Når du har hatt den i kjøleskap må du ta den ut litt før du skal bruke den, og elte den litt før du kjevler!

Jeg bruker mel (ikke melis) når jeg elter ut, den kan være litt klebrig

Jeg gikk igang og oppdaget at dette var klissete å lage, men da jeg hadde fått eltet inn melisen var det en fin masse. Jeg tilsatte ikke farve da jeg laget den, men knadde inn etterhvert. Skulle jo ha flere forskjellige farger på den ene posjonen. En må kna en liten stund for å få det jevnt, men det gikk bra. En kan også la det være ujevnt for å få en litt marmor-effekt, kult det og!

 

Lagde blomster og bokstaver mens kaken stekte, for det var bare en fordel at de tørket litt tenkte jeg. Støttet opp blomstrene på plastfolie som var rullet sammen slik at de ble stående slik du ser på kaka. Som dere ser så har jeg også litt forskjellige blomster, og plutselig en rose, det er fordi jeg prøvde litt forskjellig. :)

 

Her er flere bilder:

 

 

Kaken inni er noe så spennende som en sjokoladekake, så ikke noe eksotisk der..

 

Så nå mangler det bare å få spist opp kaken da...

 

Legg gjerne igjen en kommentar!

  

 

5 kommentarer

Marianne

14.05.2011 kl.18:04

Nam nam!

Tina

15.05.2011 kl.11:16

Oi oi oi.. den så fin ut! Flinke Stine!!! :)

Stine's design

15.05.2011 kl.11:40

Vet ikke om det er så veldig nam nam med MFF jeg Marianne, fryktelig søtt i allefall!

Takk takk Tina! :)

Irene

25.05.2012 kl.23:39

hei!

Hva slags matfett bruker du?

StineS's Design

26.05.2012 kl.08:52

Irene: Jeg brukter Flott matfett jeg. :) Samme som jeg bruker i smørkremen jeg lager. :)

Skriv en ny kommentar

StineS's Design

StineS's Design

31, Orkdal

Velkommen! Besøk siden min på Facebook for å se hva jeg har til salgs! Link i menyen! Finner du noe du liker på bloggen min så link gjerne videre! Oppskrifter skal ikke kopieres i sin fullhet til andre blogger, men linkes til. Legg gjerne igjen en kommentar! :) Kontakt meg på stineSsdesign@hotmail.no om du lurer på noe. :)


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits