Hånd og pot avstøpning

Etter jeg laget avtrykk i trolldeig var planen å lage avstøpning i gips etterhvert. Kjøpte hurtigtørkende gips fra panduro og lagde form i trolldeig. Fremgangsmåte finner du her. Hvis du oppbevarer forma i en luft-tett pose eller beholder kan du bruke samme forma flere ganger, men husk at du må bruke samme type ramme for at det skal passe.

Her er resultatet:

Etter gipsen tørket maskerte jeg slik at jeg kunne spraye sølvspray på avstøpninga. Som dere ser gjorde jeg ikke den beste jobben og jeg har fått sølv på rammen. Men synes ikke det så så værst ut, så jeg har ikke gjort noe med det. :)

Så nå har rammene med avtrykkene fått plass i hylla på stua. Avtrykk av både den tobente datteren og den firbente "datteren".

Legg gjerne igjen en kommentar!4 kommentarer

meg

13.05.2011 kl.00:02

Hvordan ble overflaten på gipsavstøpinga?

Har prøvd med trolldeig, men opplevde å få en veldig ru overflate på gipsen. Tidligere hadde Panduro en silikonleire som man kunne lage form av hånda/foten å de ble kjempe fine. Fikk da kun form av hånd/fot og slapp all gipsen rundt selve avtrykket.

Stine's design

13.05.2011 kl.08:58

Jeg synes overflaten ble litt ru, men det løste jeg lett med å ta en svamp å dra forsiktig over gipsen etter den var tørr.. Brukte også en malekost forsiktig. Det ble selvfølgelig igjen litt nupper, og mest på selve avtrykket ettersom jeg ikke ville rote for mye på dem. I tillegg forsvant en del da jeg sprayet avtrykkene, det jevnet seg ut litt..

Det er sikkert mange måter en kan lage slik på, en kan kjøpe forskjellige kitt også. Men trolldeig er alvorlig billig da. ;)

hilsen mammablu ;)

19.05.2011 kl.22:16

De var fine!! Kunne du gitt meg en detaljert beskrivelse av fremgangsmåten fra start til slutt? Ønsker få til dette selv med Jesper og... ;)

Stine's design

20.05.2011 kl.09:29

Hei igjen Mammablu :)

Du finner detaljert beskrivelse om du trykker på linken i blogginnlegget. :)

Skriv en ny kommentar

StineS's Design

StineS's Design

31, Orkdal

Velkommen! Besøk siden min på Facebook for å se hva jeg har til salgs! Link i menyen! Finner du noe du liker på bloggen min så link gjerne videre! Oppskrifter skal ikke kopieres i sin fullhet til andre blogger, men linkes til. Legg gjerne igjen en kommentar! :) Kontakt meg på stineSsdesign@hotmail.no om du lurer på noe. :)


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits