hits

Juleflesk, oppskrift

Oppskrift på Juleflesk:



1 kg sukker
1/2 liter vann
2 pk. gelatinpulver
11 pl. gelatin
1 pk. sitronsyre (ca 25-30g)
Essens
Farge
Sukker til å "tørke" geleen i

Sukker, gelatinpulver og vann kokes opp i 15 min., ha alt i gryten mens det er kaldt.  Det kan brennes, så det er lurt å røre.NB. Det koker lett over, så det er en fordel med stor gryte

Etter 15 min. koking tas gryten av varmen, ha i syren og ferdig bløtede gelatinplater. Røres godt ut. Fordeles i skåler og ha så oppi essens og farge. Dette må smakes frem, men ca 1 - 2 ts essens i hver skål ( ca 4 forskjellige smaker), det skal være ganske sterk smak når det er flytende. (Det på bildet er to posjoner som der jeg delte begge posjonene i to)
Geleen hellis i bakepapirkledde fat / skåler. La det stå i kjøleskapet til det er stivt. (ca 6 timer).

Ha så sukker i en langpanne som geleen vendes i. Kutt opp geleen i passe store biter, dekk godt med sukker. Tørkes i 1 - 2 døgn (ligge romtemperert i sukker i langpannen)

2 kommentarer

08.12.2017 kl.13:45

Hei. Hva menes med en pk gelatinpulver? Jeg har kjøpt en boks med 65 gram i.

StineS's Design

08.12.2017 kl.13:46

Hei! Gelatin selges i poser på butikken også. i en pose er det 25g. :)

Skriv en ny kommentar