Juleflesk, oppskrift

Oppskrift på Juleflesk:1 kg sukker
1/2 liter vann
2 pk. gelatinpulver
11 pl. gelatin
1 pk. sitronsyre (ca 25-30g)
Essens
Farge
Sukker til å "tørke" geleen i

Sukker, gelatinpulver og vann kokes opp i 15 min., ha alt i gryten mens det er kaldt.  Det kan brennes, så det er lurt å røre.NB. Det koker lett over, så det er en fordel med stor gryte

Etter 15 min. koking tas gryten av varmen, ha i syren og ferdig bløtede gelatinplater. Røres godt ut. Fordeles i skåler og ha så oppi essens og farge. Dette må smakes frem, men ca 1 - 2 ts essens i hver skål ( ca 4 forskjellige smaker), det skal være ganske sterk smak når det er flytende. (Det på bildet er to posjoner som der jeg delte begge posjonene i to)
Geleen hellis i bakepapirkledde fat / skåler. La det stå i kjøleskapet til det er stivt. (ca 6 timer).

Ha så sukker i en langpanne som geleen vendes i. Kutt opp geleen i passe store biter, dekk godt med sukker. Tørkes i 1 - 2 døgn (ligge romtemperert i sukker i langpannen)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

StineS's Design

StineS's Design

31, Orkdal

Velkommen! Besøk siden min på Facebook for å se hva jeg har til salgs! Link i menyen! Finner du noe du liker på bloggen min så link gjerne videre! Oppskrifter skal ikke kopieres i sin fullhet til andre blogger, men linkes til. Legg gjerne igjen en kommentar! :) Kontakt meg på stineSsdesign@hotmail.no om du lurer på noe. :)


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits