hits

Juleflesk, oppskrift

Oppskrift p Juleflesk:



1 kg sukker
1/2 liter vann
2 pk. gelatinpulver
11 pl. gelatin
1 pk. sitronsyre (ca 25-30g)
Essens
Farge
Sukker til "trke" geleen i

Sukker, gelatinpulver og vann kokes opp i 15 min., ha alt i gryten mens det er kaldt. Det kan brennes, s det er lurt rre.NB. Det koker lett over, s det er en fordel med stor gryte

Etter 15 min. koking tas gryten av varmen, ha i syren og ferdig bltede gelatinplater. Rres godt ut. Fordeles i skler og ha s oppi essens og farge. Dette m smakes frem, men ca 1 - 2 ts essens i hver skl ( ca 4 forskjellige smaker), det skal vre ganske sterk smak nr det er flytende. (Det p bildet er to posjoner som der jeg delte begge posjonene i to)
Geleen hellis i bakepapirkledde fat / skler. La det st i kjleskapet til det er stivt. (ca 6 timer).

Ha s sukker i en langpanne som geleen vendes i. Kutt opp geleen i passe store biter, dekk godt med sukker. Trkes i 1 - 2 dgn (ligge romtemperert i sukker i langpannen)

3 kommentarer

08.12.2017 kl.13:45

Hei. Hva menes med en pk gelatinpulver? Jeg har kjpt en boks med 65 gram i.

StineS's Design

08.12.2017 kl.13:46

Hei! Gelatin selges i poser p butikken ogs. i en pose er det 25g. :)

13.11.2018 kl.21:27

Hvor lenge holder de seg?

StineS's Design

13.11.2018 kl.21:32

Holder seg? Skjnner ikke helt. Vre blir spist opp p et blunk... Aldri vrt et problem..

Men jo, de holder seg lenge i lufttett pose. :)

Skriv en ny kommentar